Cosplay-kilpailu: ”Original”-sarja

Millä hahmolla ja hänen asullaan voin osallistua?

Kokkoconin cosplay-pukukilpailun ”original”-sarjaan voi osallistua:

 1. Hahmolla, jonka ulkonäön tai vaatteiden muutoksia ei löydy hahmon aluperäisteoksesta tai muista virallisista materiaaleista. Näitä ovat mm. (usein fanien tekemät) steampunk-, genderbender- ja Alvernative Universe -versiot hahmosta.
 2. Omilla tai kaverien (fani)hahmoilla, joista ei ole löydettävissä virallisia lähteitä.
 3. Jos lähteenä on itse piirtämä kuva pukunsa designistä tai hahmon alkuperäinen design, josta on tehty esimerkiksi ihmisversio.

Kokkoconin cosplay-pukukilpailun ”original”-sarjaan ei voi osallistua:

 1. Jos hahmosta ei löydy yhtäkään värillistä lähdekuvaa, johon puku pohjautuu; tai värillistä lähdekuvaa ei luovuteta cosplayvastaavalle ennen kilpailun alkua.

Nyrkkisääntö: jos ei ole varma hahmon sopivuudesta kilpailun sarjaan, ole yhteydessä cosplayvastaavaan, jolta saa apua ja neuvoa ongelmatilanteissa.

Ottakaa huomioon, että pukukilpailun ”Original”-sarjaan voi osallistua vain tapahtumassa paikan päällä! Sarjaan ei voi siis ilmoittautua ennakkoon.


”Original”-sarjan säännöt

 • Kilpailun sarjaan osallistuvalla hahmolla ja hänen asullaan tulee olla graafista lähdemateriaalia; hahmosta ja hänen asustaan tulee löytyä vähintään yksi värillinen kokovartalokuva, jonka perusteella asua arvioidaan.
  • Lähdemateriaaleiksi soveltuvat omat piirrokset tai fanitaide asusta.
 • Lähdemaarajoitusta ei ole, ja hahmo saa olla peräisin mistä vain!
 • Kilpailun sarjaan osallistuvan asun ei tarvitse olla kilpailijan itse omilla käsillä valmistettu, mutta cosplay-asun täytyy olla itse kilpailijan päällä.
  • Kilpailun sarjaan voi osallistua ns. ”kaappicossilla”; myös kilpailijan läheiset (esimerkiksi isoäidin, sisaruksen tai kaverin) ovat saaneet auttaa puvun kanssa huomattavastikin (vrt. ”Official”-sarja).
   • Kilpailun sarjaan ei voi osallistua ostetuilla cosplay-asuilla tai lainassa olevilla asuilla.
  • Puku saa olla täysin koottu kirpputorilta tai muista kaupoista hankituista vaatteista, eli valmiit osat saavat muodostaa satakin prosenttia koko asusta, kunhan asu vastaa lähdemateriaalia.
 • Cosplayvastaavalle tulee toimittaa tapahtumaan paperilla kilpailevan hahmon ja hänen asunsa lähdekuva(t) ”Original”-sarjaan ilmoittautumisen yhteydessä; et voi osallistua sarjaan, jos et toimita ilmoittautumisen yhteydessä lähdekuvaa/lähdekuvia asustasi.
 • Puku ei saa olla sijoittunut aikaisemmissa cosplay-kilpailuissa.
 • Cosplayasun täytyy noudattaa kilpailussa ja sen sarjassa tapahtuman järjestyssääntöjä ja Suomen lakeja.