Ohjelma

Kokkoconin on tullut aika julkaista myös ohjelmansa nettisivuilla! Tästä linkistä näet ohjelmakartan ja alla on lisätietoja ohjelmista!

 

OHJELMATIEDOT


LAUANTAI

 

Klo 11.15–12.00 Luokkatila 2
Materiaalit kodin läheisyydestä ja niiden käyttö -45 min – Tua Hautamäki, Kokkolan kaupunginteatteri
Pengotaan varastoja, puhutaan rautakaupan ja askartelukaupan hankinnoista. Liimoista ja muotoilusta.

——-

Klo 11.30–13.30 Luokkatila 3
Tissit & Gravitaatiovoima – Mutaatiot Animessa -120 min – Susanna Kirsilä ja Sara Paasila
Oletko koskaan huomannut, kuinka animerinnukset ovat aivan omaa luokkaansa tai että kyllä protagonistien hiuksilla täytyy olla oma gravitaatiota uhmaava tahtonsa voidakseen pysyä juuri tuossa asennossa taistelujen tuoksinassa? Entäpä muut 2D-kehojen omituisuudet? Tule lisäämään oma lusikkasi soppaan, jota hämmentämässä ovat kaksi ”herännyttä” persoonaa vapaamuotoisen luennon muodossa. Luento on K15.

—–

Klo 12.00–13.00 Luokkatila 1
Hahmonluontipaja -60 min – Tuuli Hypén
Mistä hyvät hahmot syntyvät? Tuuli Hypén pitää hahmovetoisen sarjakuvapajan, jossa luodaan pienten tehtävien avulla omia sarjakuvahahmoja ja pohditaan hahmojen välistä dynamiikkaa. Avoimessa pajassa jutellaan yhdessä ja piirretään sarjakuvaa oman taitotason mukaan.

——

Klo 13.30–14.15 Luokkatila 2
Urheiluanime – mikä siinä kiinnostaa? -45 min – Mira Pohjonen
Tule kuuntelemaan luentoa anime/mangan yhdestä genrestä: urheilusta. Miksi se kiinnostaa ihmisiä ja miksi se kiinnostaa juuri ohjelman vetäjää? Keskustelemme myös urheilugenren kliseistä ja muusta hauskasta. Luento on otettava huumorilla, koska luennoitsija ei ole mikään ekspertti vaan onnellinen urheilugenren harrastaja.

——

Klo 13.30-14.00 Luokkatila 1
Mikä on virtuaalimaailma ja kuinka se tehdään? -30 min Jesse Salo
Tässä esitelmässä kerrotaan virtuaalimaailmoista, niiden konseptista ja luomisesta sekä muuta asiaan kuuluvaa tietoa.

——

Klo 13.00–14.00 Sali
Undertale-lämmittelykonsertti -60 min – Tuomas ”Särkkä” Särkilä ja Jan Pitkäsalo
Undertale-pianokonsertin lämmittely.

——

Klo 14.00–15.15 Luokkatila 3
Fandomelokuva (2017) -75 min – Johanna Salminen, Studio Korppikela
Fandomelokuvassa tunnetuimpien fandomien hahmot yhdistävät voimansa taistellakseen maailmaansa uhkaavaa vihollista vastaan – tai ainakin yrittävät. Elokuva perustuu löyhästi The Avengers -elokuvaan. Fandomelokuvassa esiintyy hahmoja muun muassa Supernaturalista, Sherlockista, Harry Potterista, Doctor Whosta sekä lukuisista muista suosituista fandomeista. Lisätietoa elokuvasta osoitteessa www.fandomelokuva.com.

——-

Klo 14.00–14.45 Luokkatila 1 Kunniavierashaastattelu -45 min – Tuuli Hypén

——

Klo 15.00–15.45 Luokkatila 1
Kunniavieras Tuuli Hypén signeeraa -45 min

——

Klo 14.30–16.30 Sali
Cosplaydeitti -120 min
”Yksinäisyys ja halu lajitoverin läheisyyteen on raastanut ihmispolojen sieluja jo ammoisista ajoista lähtien. Monet ovat yrittäneet ties mitä poppaskonsteja näiden taltuttamiseen tuloksetta. Tuloksetta siksi, etteivät he ole osanneet iskeä ongelmaa kuolettavasti sydämeen; nimittäin sieluja vainoaviin, yksinäisiin maanpäällä vaeltaviin henkiin, jotka riivaavat elävät sielut yksinäisyyteen!”
  Näin vastasi itsejulistautunut ’2000-luvun suurin meedio’, epätavallisen paljon hikoillen, kysymykseeni hänen motiivistaan juontaa Napakymppi-tyylistä deittiohjelmaa oppilaansa kanssa. Hän ei voi huijata minua… Tiedän hänen olevan vain pelkkä ihmisten rahan perässä juokseva huijari ja aion todistaa sen kaikkien silmäparien ollessa liimautuneena sinuun ja ’nokkeliin lohkaisuihisi’!
  (Cosplaydeittiin voi osallistua myös paikan päällä, ilmoittautumalla lauantaina viimeistään tuntia ennen ohjelman alkua, klo 13.30.)

——–

Klo 16.00–17.15 Luokkatila 3
Disney Aladdinin jatkumo -75 min – Jonne ”JoneZi” Virkanen
Mukaan käy tule vain, täällä vaaroja ain, ohjelman tämän kohdata saat. Aladdin on Disneyn yksi menestyneimpiä elokuvia, jota jatkettiin kahdella elokuvalla ja TV-sarjalla. Disney-elokuvien jatko-osia ei pidetä kovinkaan suuressa arvossa. Miten on Aladdinin laita? Onko se yhtä lailla rahastusta, vai onko sen jatkumolla syytä olla olemassa? Ohjelmassa käymme läpi Aladdinin jatkumoa ja sitä, mikä sen merkitys on.

——-

Klo 16.45–17.45 Sali
Undertale-pianokonsertti -60 min – Tuomas ”Särkkä” Särkilä ja Jan Pitkäsalo
Pianoduo Tampereelta tulee pitämään konsertin läpi Undertalen maailman aina esivalikosta ja Ruinsista aina Asgoren lopputaisteluun. Tervetuloa kuuntelemaan!

——

Klo 18-21.30 Sali
Iltabileet
DJ WolfX

 

SUNNUNTAI

 

Klo 10.30–12.00 Luokkatila 3
Aikamatkustus -paneeli -90 min – SiniRaita ja Aaron MacRöndel
Onko aikamatkustus sittenkin mahdollista vai onko se vain pelkkää puhetta? Tiedemiehet ovat kautta aikojen pyrkineet selvittää onko aikamatkustus mahdollista, mutta tuloksetta. Lukuisia teorioita on myös miksi se ei ole mahdollista tai jos olisi, miten se vaikuttaisi aikaamme. Paneelissa käsitellään kyseisiä asioita sekä pohditaan miten asiat tapahtuisivat todellisuudessa ja miten ne ovat tapahtuneet eri fiktiivisissä maailmoissa. Pääset mukaan keskustelemaan aikamatkustamisesta sekä -paradokseista nostaen esille, miten se muunmuassa tapahtuu joissakin tv-sarjoissa ja elokuvissa tai vaihtoehtoisessa todellisuudessamme. Koe virtuaalisesti kanssamme aikamatkustus osallistumalla paneelikeskusteluumme.

——

Klo 11.00–13.00 Luokkatila 1
Noragami – Rajaviivan toisella puolen -120 min – Susanna Kirsilä & Fiia Rajaniemi
”Hello! Thank you for calling! Fast, affordable, and reliable! Delivery God Yato, at your service!”
  Hän väittää olevansa jumala – mutta pukeutuu verkkareihin, on kroonisesti työtön, koditon ja pelaa säännöllisesti rahansa. Ei ihan sellainen henkilö, jonka puoleen kääntyisit hätäsi hetkellä. Mutta kun viimeisetkin oljenkorret on käytetty, voi hän silti olla paras vaihtoehtosi. Voit vain toivoa, ettet kadu päätöstäsi luottaa hänen jumalaiseen interventioonsa.
  Noragami – Rajaviivan toisella puolen -luento antaa katsauksen Noragamin maailmaan, jossa Japanin jumalat harhailevat kuolevaisten keskuudessa. Luento sisältää spoilereita animen molemmista tuotantokausista. Ohjelman jälkeen on varattu aikaa vertaistuelle sarjaan jo aiemmin tutustuneille. Tervetuloa perehtymään Noragamin maailmaan ja keskustelemaan mangan tapahtumista!

——

Klo 12.30–13.45 Luokkatila 3
Fandomelokuva (2017) -75 min – Johanna Salminen, Studio Korppikela
Fandomelokuvassa tunnetuimpien fandomien hahmot yhdistävät voimansa taistellakseen maailmaansa uhkaavaa vihollista vastaan – tai ainakin yrittävät. Elokuva perustuu löyhästi The Avengers -elokuvaan. Fandomelokuvassa esiintyy hahmoja muun muassa Supernaturalista, Sherlockista, Harry Potterista, Doctor Whosta sekä lukuisista muista suosituista fandomeista. Lisätietoa elokuvasta osoitteessa www.fandomelokuva.com.

——-

Klo 13.00–13.45 Luokkatila 2
Pukujen yleisimmät tekstiilimateriaalit -45 min – Annina Nevantaus, Kokkolan kaupunginteatteri
Tiivis katsaus yleisimpiin puvuissa käytettyihin tekstiilimateriaaleihin ja niiden käyttöominaisuuksiin. Tietopaketti avuksi pukujen suunnitteluun ja valmistamiseen.

——

Klo 16.00–16.45 Luokkatila 3
En halua elää Disney-elokuvassa -45 min – Julia Salminen
Elämä Disneyn klassikoissa voi näyttää ruusuiselta, mutta totuus on siitä kaukana! Luennolla käsitellään, miksi elämä sadussa, on vähemmän kuin satumaista.

——

Klo 14.00–14.45 -Luokkatila 3
Hahmosuunnittelun A&O -45 min – Tuomas ”Särkkä” Särkilä
Oletko kirjoittamassa tarinaa, luomassa omaa hahmoa tai tekemässä sarjakuvaa? Siinä tapauksessa tämä luento on ohjattu juuri sinulle! Luennolla käsitellään character designin vaiheita ja miten luoda uskottava antisankari, päähenkilö tai antagonisti tarinaan kuin tarinaan.

——

Klo 15.00–16.30 Sali
Cosplay-kilpailu -90 min
 Kokkoconin cosplay-kilpailu tulee entistä vahvempana lavalle esittelemään conikansalle pukukilpailun muodossa toinen toistaan hiotumpia pukukokonaisuuksia niin yksilö- kuin ryhmäkierroksilta. Palkintoja jaetaan asiantuntevien tuomareiden avustuksella. Cosplaykilpailuun voi ilmoittautua myös paikan päällä viimeistään tuntia ennen ohjelman alkua infoon!

—–

Klo 14.00–14.45 Luokkatila 1
Valelääkäröintiä(kö?) -läpileikkaus Black Jack-animeen -45 min – Deittiheittiöt: Eekoo ”Neekkis” Köngäs, Maarit ”Maraku” Ristimella
Black Jack on Osamu Tezukan luoma lääkärihahmo, joka pystyy mihin vain – jopa mahdottomuuksiin. Luennolla käsitellään maallikoiden silmin Black Jack-animen epäloogisuuksia ja lääketiedettä. Jos et ole kuullut kyseisestä sarjasta ennen tätä, luennon jälkeen varmasti haluat sarjaan tutustua!
Spoilerivaroitus sekä varoitus kuvamateriaalista: saattaa sisältää animoitua anatomiaa.

——

Klo 15.00–15.45 Luokkatila 3
Kunniavierashaastattelu -45 min – Milla Paloniemi

——

Klo 16.00–16.45 Luokkatila 1
Kunniavieras signeeraa -45 min – Milla Paloniemi

——-

YLEINEN OHJELMA

 

Animekaraoke la 11–17.30 ja su 11–17

Tervetuloa fiilistelemään kanssamme suosikkisarjojenne ja -artistienne kappaleita Singstar-tyyliseen karaokeen! Toivotamme tervetulleeksi niin laulajat kuin katsojatkin. Kappalelistamme on näkyvillä Kokkoconin nettisivuilla ja sen voi tarkistaa myös paikanpäältä karaokehuoneemme läheisyydestä sekä infosta. Ohjelmamme on avoinna lähes koko conin ajan.

——-

Rentoutumisluokka la klo 11-17.30 ja su klo 11-17

Rentoutumisluokkaan voit tulla lepäämään, jotta jaksat taas jatkaa vauhdikasta conipäivääsi! Luokassa esitetään Suvi-Tuuli Höglundin Kurkistus kulisseihin -kuvaesitystä, jota saa vapaasti selata.

Luokassa on myös ompelutarvikelaukku, jonka sisältöä saa käyttää cosplay-asun korjaamiseen.

——-

Pelihuoneet la klo 11.00–17.30 ja su klo 10.00–17.00

Kolme pelihuonetta: konsolipelihuone (NES-Wii U, PS3, PS4), turnaushuone ja yksi kortti-/lautapeleille

Pelejä mm. Tekken 7, Guilty Gear Revelator, Blazblue Central Fiction, Skullgirls

——-

Kurkistus kulisseihin -esitys la klo 11-17.30 ja su 11-17

Rentoutumisluokka

-Esityksen on tehnyt Suvi-Tuuli Höglund, Kokkolan kaupunginteatteri

Sukellus Kokkolan kaupunginteatterin ja puvustamon työpäivään. Kuvaesitys siitä mitä teatterin kulisseissa tapahtuu, kun näyttämövalot sammuvat.

——-

Taidekuja la klo 10-18 ja su klo 10-17

Kokkoconin taidekuja on tänäkin vuonna täynnä lahjakkaita taiteilijoita ja käsityöläisiä, jotka myyvät teoksiaan!

——-

Myyntipöydät ja Matsukirppis la klo 10-18 ja su klo 10-17

Tule tekemään löytöjä myyntipöydiltä sekä Matsukirppikseltä!

——-

Café Bitstream – Meido- ja butler-kahvila la klo 10-17 ja su klo 10-15

Iskikö äkillinen makean tai suolaisen nälkä? Ei hätää! Tervetuloa Kokkoconin upouuteen kahvilaan, Bitsreamiin, jossa tarjoilijat ovat herttaisia ja yhtä makeita kuin kuppikakut! Tarjoilijat tarjoilevat ruokaa ja jäävät pyytäessä pöytään viihdyttämään.

Erikoisruokavalio-tuotteita löytyy! (Gluteeniton, laktoositon, lihaton)