Kunniavieras

Tuuli Hypén

Tuuli Hypén on 1983 syntynyt turkulainen kuvittaja ja sarjakuvantekijä, joka tunnetaan parhaiten Citykettu Nanna -sarjakuvastaan. Hypén on myös kirjoittanut ja kuvittanut kaksi Veikka-ketunpennusta kertovaa lastenkirjaa. Mieluisimpia kuvitusalan töitä hänelle ovat hahmodesign, tilaussarjakuvat ja pelialaan liittyvät kuvitukset. Työn alla on uusi Nanna-sarjakuva -albumi ja suunnitteilla myös sarjakuvakokoelma suomalaiseen lähiöön keskittyvistä kauhutarinoista.

Vapaa-ajallaan Hypén pelaa paljon digitaalisia pelejä ja arvostelee niitä nörttitytöt-blogiin. Lisäksi Hypén tekee keikkatöitä Ehyt ry:n pelitaitokouluttajana. Hän pitää kissoista ja kauhuleffoista.

 

Milla Paloniemi

Milla Paloniemi on Kiroilevasta siilistä parhaiten tunnettu tuottelias helsinkiläistaiteilija (synt. 1983 Jalasjärvellä). Paloniemi on tehnyt päätoimisesti työkseen sarjakuvia vuodesta 2006 ja julkaissut kymmeniä albumeita mukaan lukien seitsemän Kiroileva siili -albumia, joista ensimmäinen voitti Sarjakuva-Finlandian v. 2008, sekä Kiroileva siili -juhlakirjan.

Siilin lisäksi suosiota on niittänyt Paloniemen palkittu blogi En vaan osaa! josta on myöskin julkaistu kaksi samannimistä kokoelma albumia, sekä uusin, blogin eräänlainen sisarprojekti, yli 300-sivuinen päiväkirja-albumi 112 osumaa.

Sarjakuvien ohella Milla laulaa ja räppää Nok Nok -yhtyeessä ja huutaa ja sanoittaa punkbändi Isoäidin Aamiaispyssyssä, tekee kuvitushommia, suunnittelee logoja, julisteita, levynkansia, maalaa tauluja, kuvaa musiikkivideoita, tanssii… ja mitä nyt ikinä mieleen juolahtaakaan.

Ohjelmien aikautulut ja muut kunniavieraat julkaistaan myöhemmin.